Caută
Close this search box.

COLEGIUL NATIONAL MATEI BASARAB

Evenimente 2015,Toate evenimentele

COLEGIUL NAŢIONAL MATEI BASARAB

Luni 07.04.2014 am continuat proiectul pilot ,,Prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli’’ in Colegiul National Matei Basarab, proiect ce se va derula timp de şase săptămâni, în şase unităţi de învăţământ din Bucureşti, câte una din fiecare sector.

In acest proiect sunt implicati politisti, judecatori, procurori, avocati si psihologi, care dezvolta un program de informare continua si care se adreseaza atat elevilor, cadrelor didactice si parintilor cu privire la informarea legislativa in vigoare, informarea asupra pedepselor si constientizarea acestora.

Proiectul ”Viața fără violență” se va desfăşura în fiecare zi, fiind organizate dezbateri pe teme de legislație cu elevii, cadrele didactice și părinții, orele fiind susținute de polițiști, avocați, procurori, judecători şi psihologi. Manualul de curs va fi cel elaborat de Poliția Capitalei, în fapt un ”Cod Penal pe înțelesul copiilor”. Elevii vor crea, în urma informărilor, alături de părinți și profesori, propria campanie împotriva violenței în școli, deadline-ul și premierea având loc la data de 12 iunie 2014. Campaniile vor fi făcute publice cu ajutorul mass-media.
Proiectul va începe cu un program de informare continuă susţinut elevilor claselor a-IX-a de către reprezentantul Politiei Capitalei.

Doresc să mulţumesc celor implicati in acest proiect important pentru societatea civila, domnului Viceprimar Nicolaescu Marcel Octavian – Primăria Municipiului Bucureşti, domnului Inspector Şcolar General Constantin Trăistaru – Inspectoratul Scolar Bucuresti, doamnei Inspector pentru Educaţie Permanentă Diana Melnic, domnului judecator Cristi Danilet membru CSM, doamnei judecator Laura Andrei Presedinte Tribunalul Bucuresti, doamnei judecator Elena Veronica Andreea Iura Presedinte Judecatoria setorul 2 Bucuresti, doamnei Prim Procuror Sef Adjunct Uşurelu Gabriela, doamnei Comisar Şef Graţiela Văduva şeful serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, doamnei Roşescu Liana, domnului Inspector de Poliţie Sociolog Bocan Aurelian, domnului Comisar Şef Silianovici Filică, doamnei inspector de politie Gavril Daniela, domnului Dan Antonescu – realizator emisiunea INVESTIGATORII – Realitatea TV – fost politist criminalist, domnului psiholog Ilie Marinescu, directorilor, profesorilor si elevilor din cele sase unitati de invatamant.

Fara implicarea si sprijinul neconditionat oferit de catre cei despre care am facut vorbire mai sus in realizarea acestui proiect si a rezultatului urmarit, si anume acela de a diminua violenta, acest flagel cu care se confrunta societatea in care traim, nu ar fi fost posibil.

Tot ceeea ce am facut si facem in momentul de fata, se realizeaza pe baza de voluntariat, scopul si obiectivul principal al celor implicati in proiect fiind educatia, cunoasterea si constientizarea dispozitiilor legale in vigoare, invatandu-i pe cei care pot deveni la un moment dat victimele sau martorii unei agresiuni cum sa ia atitudine, sa intervina si sa procedeze in astfel de situatii.

Scopul acestui proiect este acela de a introduce in scoli educatia juridica, asa cum este si religia. Copii nostrii trebuie sa creasca spiritual, dar in egala masura trebuie invatati de specialisti sa cunoasca legile, sa stie sa le interpreteze, pentru a putea interveni si lua atitudine atunci cand este nevoie, iar aportul adus prin activitatea de constientizare si responsabilizare, este acela de a contribui la dezvoltarea unei societati sanatoase prin dezvoltarea spiritului civic, promovand principii si valori care sa ne permita sa convietuim in armonie.

Din pacate, cu regret va spun, primarii de sector din Municipiul Bucuresti, nu au fost interesati de acest proiect, de viitorul copiilor nostrii si implicit al societatii, neparticipand la aceste activitati in scoli nici macar prin reprezentanti, exceptie facand totusi Primarul sectorului 4 care a trimis un consilier la deschiderea care a avut loc la Colegiul National Ion Creanga, si caruia ii multumesc pe aceasta cale ca nu a ramas indiferent.

La polul opus este Primaria Municipiului Bucuresti prin persoana domnului Primar General Prof. dr. Sorin Oprescu, care s-a implicat in acest proiect, fiind reprezentat permanent in proiect prin dl. viceprimar Nicolaescu Marcel, iar in discutia pe care am avut-o cu dansul, a spus ca doreste sa ne sprijine in tiparirea manualului de educatie juridica (intr-un numar de 30.000 de exemplare) si la realizarea materialelor cu caracter informativ (brosuri, flyere etc.), caruia ii multumesc si pe aceasta cale.

Avocat Mihaela Olaru

Preşedinte Asociaţia Viaţa fără violenţă

COLEGIUL NAŢIONAL MATEI BASARAB
08.04.2014 ora 14.00 la Colegiul National Matei Basarab din sectorul 3, a avut loc intalnirea elevilor cu doamna judecator Laura Andrei – Presedinta Tribunalului Bucuresti, doamna Prim Procuror Sef Adjunct Uşurelu Gabriela – Parchetul de pe langa Judecatoria sector 1 Bucuresti, domnul Dan Antonescu – realizator emisiunea INVESTIGATORII – Realitatea TV – fost politist criminalist, si avocat Mihaela Olaru – Presedinte Asociatia Viata fara Violenta, aceasta intalnire avand loc in cadrul programului de informare continua care se adreseaza atat elevilor, cadrelor didactice si parintilor, cu privire la legislatia in vigoare, informare asupra pedepselor si constientizarea acestora. Intalnirea cu elevii a fost o reusita, acestia urmand sa duca campania mai departe in liceul lor.

COLEGIUL NAŢIONAL MATEI BASARAB
09.04.2014, ora 14.00 la Colegiul National Matei Basarab din sectorul 3 in cadrul proiectului Prevenirea si combaterea violentei in scoli, elevii s-au intalnit cu psihologul Ilie Marinescu, acestia evaluand activitatea desfasurata pana in prezent, impactul si interesul manifestat fata de proiect, cat si manifestarile comportamentale si modul de reactie pe care trebuie sa-l avem functie de situatiile ivite si gradul de pericol.
COLEGIUL NAŢIONAL MATEI BASARAB
10.04.2014 ora 14.00 la Colegiul National Matei Basarab din sectorul 3 in cadrul proiectului Prevenirea si combaterea violentei in scoli, ne-am intalnit din nou cu elevii, unde dna Comisar sef Gratiela Vaduva – Politia Capitalei, i-a invatat pe copii cum sa duca campania mai departe.
COLEGIUL NAŢIONAL MATEI BASARAB
10.04.2014 ora 18.00 la Colegiul National Matei Basarab din sectorul 3, in cadrul proiectului Viata Fara Violenta privind prevenirea si combaterea violentei in scoli, ne-am intalnit cu parintii.

COLEGIUL NAŢIONAL MATEI BASARAB

11.04.2014 ora 12.00 la Colegiul National Matei Basarab din sectorul 3, in cadrul proiectului Viata Fara Violenta privind prevenirea si combaterea violentei in scoli, ne-am intalnit cu profesorii.

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol:

Lasă un răspuns

Articole recente