Caută
Close this search box.

LICEUL TEORETIC ALEHANDRU VLAHUŢĂ

Evenimente 2014,Toate evenimentele

În perioada 24 – 28 martie 2014 continuăm proiectul pilot ,,Prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli’’ în Liceul Teoretic Alexandru Vlahuţă, proiect ce se va derula timp de şase săptămâni, în şase unităţi de învăţământ din Bucureşti, câte una din fiecare sector.

În acest proiect sunt implicati poliţişti, judecători, procurori, avocaţi şi psihologi, care dezvoltă un program de informare continuă şi care se adresează atât elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor cu privire la informarea legislativă în vigoare, informarea asupra pedepselor şi constientizarea acestora.

Proiectul ”Viața fără violență” se va desfăşura în fiecare zi, fiind organizate dezbateri pe teme de legislație cu elevii, cadrele didactice și părinții, orele fiind susținute de polițiști, avocați, procurori, judecători şi psihologi. Manualul de curs va fi cel elaborat de Poliția Capitalei, în fapt un Cod Penal pe înțelesul copiilor intitulat sugestiv „Unde-i lege, nu-i tocmeală!. Elevii vor crea, în urma informărilor, alături de părinți și profesori, propria campanie împotriva violenței în școli, deadline-ul și premierea având loc la data de 12 iunie 2014. Campaniile vor fi făcute publice cu ajutorul mass-media.

Proiectul a început cu un program de informare continuă susţinut elevilor claselor a-IX-a de către reprezentantul Politiei Capitalei.

Doresc să mulţumesc domnului Nicolaescu Marcel Viceprimar-Primăria Municipiului Bucureşti, doamnei Inspector pentru Educaţie Permanentă Diana Melnic, doamnei judecator Laura Andrei Presedinte Tribunalul Bucuresti, doamneijudecator Elena Veronica Andreea Iura Presedinte Judecatoria setorul 2 Bucuresti, domnului judecator Cristi Danilet nenbru CSM, doamnei Prim Procuror Adjunct Uşurelu Gabriela, doamnei Comisar Şef Văduva Graţiela şeful serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, domnului Dan Antonescu -realizator emisiunea INVESTIGATORII – Realitatea TV, domnului psiholog Ilie Marinescu.

ASOCIATIA VIATA FARA VIOLENTA
Preşedinte,
Avocat Mihaela Olaru

Marti 25.03.2014 la Liceul Teoretic Alexandru Vlahuta din sectorul 1, a avut loc intalnirea elevilor cu doamna judecator Elena Veronica Andreea Iura Presedinte Judecatoria setorul 2 Bucuresti, doamna Prim Procuror Sef Adjunct Uşurelu Gabriela de la Parchetul de pe langa Judecatoria sector 1, domnul Dan Antonescu – realizator emisiunea INVESTIGATORII – Realitatea TV – fost politist criminalist si avocat Mihaela Olaru – Presedinte Asociatia Viata fara Violenta, la intalnire participand atat dpamna directoare cat si directorul adjunct al liceului, a ceasta intalnire avand loc in cadrul programului de informare continua care se adreseaza atat elevilor, cadrelor didactice si parintilor cu privire la informarea legislativa in vigoare, informare asupra pedepselor si constientizarea acestora. Intalnirea cu elevii a fost o reusita, acestia urmand sa duca campania mai departe in liceul lor.

Miercuri 26.03.2014, elevii s-au intalnit cu psihologul Ilie Marinescu.

Joi 27.03.2014 ora 14.00 la Liceul Teoretic Alexandru Vlahuta din sectorul 1 in cadrul proiectului Viata Fara Violenta privind prevenirea si combaterea violentei in scoli, ne-am intalnit din nou cu elevii, unde dna Comisar sef Gratiela Vaduva – Politia Capitalei, i-a invatat pe copii cum sa duca campania mai departe.

Joi 27.03.2014 ora 18.00 la Liceul Teoretic Alexandru Vlahuta din sectorul 1, in cadrul proiectului Viata Fara Violenta privind prevenirea si combaterea violentei in scoli, ne-am intalnit cu parintii, intalnirea bucurandu-se de un real succes, ca si copii parintii au raspuns pozitiv in urma discutiilor purtate, fiind direct interesati de schimbarea in bine a societatii in care traim. Sunt convinsa ca se vor implica in diminuarea violentei prin responsabilizare civica incercand sa nu ramana insensibili la situatiile la care asista si sa ia atitudine. Parintii sustin demersul nostru privind implementarea la nivel national a manualului de educatie juridica care sa fie predat in scoli de catre specialisti.

 

Vineri 28.03.2014 ora 12.00 la Liceul Teoretic Alexandru Vlahuta din sectorul 1, in cadrul proiectului Viata Fara Violenta privind prevenirea si combaterea violentei in scoli, ne-am intalnit cu profesorii.
Astfel, au avut loc dezbateri, iar modul în care am comunicat şi colaborat îmi permit să cred că acest proiect deschide perspectiva îmbunătăţirii comunicării şi colaborării dintre profesor-elev, profesor-părinte. Profesorii sustin demersul nostru privind implementarea la nivel national a manualului de educatie juridica care sa fie predat in scoli de catre specialisti.

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol:

Lasă un răspuns

Articole recente